23 January 2008

Despre "presiunile" inflationiste si spaga la romani...

De ce se plang politicienii ca nu pot sa majoreze salariile? Nu le e rusine!? In sectorul bugetar inca mai exista salarii brute (si inca destul de multe) sub 10 milioane de lei vechi. Ma intreb, ei ar putea sa se descurce cu banii astia? Iar functionarilor publici le mai este si interzis prin lege sa aiba alta sursa de venit. Pai in felul acesta nu-i forteaza pe oamenii respectivi sa accepte spaga, sub forma baneasca sau nu?!
In primul rand, intotdeauna in anul premergator campaniei electorale sau in anul electoral au fost marite pensiile. Doar pensionarii sunt masa cea mai numeroasa de votanti...
Cand a fost vorba de marit salariile, brusc nu au mai fost fonduri suficiente sau se genereaza presiuni inflationiste.
Dar de ce nu procedeaza nicioadata invers? Daca s-ar majora salariile in anul pre-electoral (si nu numai), ar creste si veniturile bugetare din impozitele retinute din acestea, iar dupa o perioada, in mod firesc, s-ar putea majora si pensiile. Nu credeti ca este mult mai normal ca lucrurile sa decurga in felul acesta? Dar cand a fost ceva normal in Romania?!!!
De ce se motiveaza ca daca s-ar majora salariile se creeaza presiune inflationista?
Cand se majoreaza pensiile si intrucat pensionarii sunt mult numerosi decat forta de munca activa, nu se creeaza presiune pe inflatie?! Ba da.
Schimbati echipa de "economisti" incompetenti si "intelectuali" parliti care promoveaza astfel de idei. Daca va pasa si de altceva in afara buzunarului propriu...

1 comment:

Anonymous said...

Eu nu stiu daca constientizezi, dar actualul puseu de devalorizare a leului are legatura cu principiul (dat cu o mana, luat cu zece)...ca doar nu iese statul in paguba dupa electorale populiste cresteri de pensii si salarii... :)

1=