30 January 2008

In curand, noi abuzuri

Aseara, la emisiunea Gabrielei Vranceanu Firea, s-a facut un sondaj de opinie in randul telespectatorilor. Intrebarea la care trebuia sa se raspunda cu "Da" sau "Nu" era ceva de genul: "Va pare rau ca nu a fost Adrian Nastase presedintele Romaniei in locul lui Basescu?". Peste 80% au raspuns cu "Da". De fapt sunt convinsa ca asta nu mai reprezinta o surpiza o surpriza pentru nimeni, pentru ca este un lucru stiut demult, confirmat inca o data.
Dar... Suntem in anul campaniei electorale. Basescu si PD-ul sunt in stare de orice meschinarie (de fapt numai de meschinarii sunt in stare) pentru a "lupta" (a se citi "a-si dobori") adversarii politici, mai ales pe cei care sunt intr-adevar oponenti adevarati.
Bineinteles ca Nastase este cel putin cu 10 capete (din orice punct de vedere) peste Basescu, iar acesta din urma stie si simte asta la fiecare pas. Iar cand un astfel de contra-candidat mai este si dorit de electorat, ciuda lui Basescu nu mai are limite. Se mai indoieste cineva ca vor aparea in curand noi scandaluri/cazuri/dosare in care va fi tarat numele fostului premier (pe langa cele existente, deja "fumate")? Aproape de fiecare data cand apare Nastase in fata opineiei publice, la scurt timp i se mai "scoate" un dosar, ceva... Noroc ca romanul nu e chiar asa de prost cum cred unii si nu le mai ia in serios!
Presa ar trebui sa titreze "abuzurile basesciene de astazi", "in curand, va prezentam in exclusivitate noile abuzuri ale lui Basescu" etc., caci ma indoiesc ca trece vreo zi fara ca acesta sa comita vreun abuz. Abia astept sa ii expire mandatul acestui om ordinar. Sper ca acela care ii va lua locul sa il traga la raspundere pentru toate abuzurile pe care le-a comis (nu doar de cand este, total nemeritat si in mod fraudulos, presedintele Romaniei). Cazul Stefanescu de la Ministerul Transporturilor este, in acest sens, un alt caz elocvent, cunoscut de opinia publica. Cineva trebuie sa-l poata opri pe acest "monstru" struto-comunisto-securist razbunator, ciudos, crud, lacom, lipsit de scrupule si de orice urma de elementar bun-simt.

2 comments:

Anonymous said...

Regulile jocului si manipularea sunt apanajul patriciatului aflat vremelnic si prin rotatie la tabloul national de comanda.
Toti abuzeaza candva de ce incrimineaza altcandva...ca de aia se numeste politicianism...zic eu, un vanator de politicianism si caducitate in submediocra societate romaneasca multilateral subdezvoltata.

1=

Raluca said...

Fara manipulare nu putem vorbi de politica. Dar depinde in ce masura si in ce scop exista manipulare. Pentru ca atunci cand aceasta este folosita in mod abuziv, in scop personal pentru razbunari meschine etc. (si niceidecum, de ex. pentru implementarea unor proiecte de interes general) deja intram in alta sfera, cea a abuzului.
am incercat dar nu am reusit sa-mi amintesc ca atunci cand stanga dirija tabloul national de comanda sa fi avut loc circul si dosariada (...parodia...) care de 4 ani nu conteneste. Iar, dupa multi ani, Romania incepuse sa ridice un picut capul din pamant...