03 July 2015

2500 years ago

Clar ca lucrurile stateau putin altfel in urma cu vreo 2500 de ani prin Europa! si prin lume :)

Ceea ce s-a intamplat si se intampla insa in si cu Grecia este probabil una dintre cele mai vizibile si grele lovituri in temelia proiectului european. Nu vi se pare si voua ca noi ne chinuim sa ajungem de unde grecii (si nu numai) se chinuie sa iasa!?! 

Oricum, incercati un mic exercitiu de imaginatie: considerati pentru o clipa ca sunteti greci. Ce ati vota? DA (austeritatea si conditiile impuse de FMI si BM) sau NU? La noi, cand a fost impusa austeritatea, nu ne-a cerut  nimeni pararea. Mai mult decat atat, austeritatea nu a fost pentru toti, ci doar pentru marea majoritate. "Privilegiatii" lui Basescu au furat in continuare nestingheriti!

Oricum, se pare ca la greci referendumul are alta greutate decat la noi - rememeber cand o tara intreaga de oameni normali (adica majoritatea votantilor) l-am vrut jos pe Basescu: s-a opus toata Europa politica (desi rezultatul la referendum a fost zdrobitor) si au reusit sa ni-l mai puna in carca inca niste ani. Asa ca, doar pentru puterea nu-ului lor, ii invidiez putin pe greci... 

Dar, sa lasam problemele deoparte si ne descretim fruntile, multumita colegilor de la TNR, ca e mai important usor sa trecem prin viata zambind!!!

No comments: