04 July 2008

Nicio zi fara o sauna pe cinste!

Intrucat in fiecare dimineata reuseam performanta de a ajunge cam in 1,5-2 ore la serviciu cu masina, de ceva timp am incercat experienta de a merge cu metroul si in final m-am „reprofilat”. De aceea, in fiecare dimineata merg cam 10 minute pe jos pana la cea mai apropiata statie de metrou si reusesc sa ajung in 40 de minute la serviciu (cu tot cu cele 10 minute de plimbare). Pe langa economia de timp, am reusit astfel sa economisesc zilnic si o gramada de nervi.
Exista insa un mare inconvenient. Cred ca acesti conducatori de garnituri de metrou, acesti stapani ai underground-ului bucurestean, au facut un pact machiavelic: nimeni nu trebuie sa iasa din tren fara a fi bine inmuiat in sucul propriu. Drept pentru care au un foarte prost obicei: de a opri intre statii. Si de a sta acolo, in medie, cam 2 minute.
Daca este un tren „nou”, fara aer conditionat si cu o ventilatie mai mult decat depasita , aproape instantaneu ramai fara aer. Drept pentru care oricine are o oarecare sensibilitate (de la femei gravide, copii, pana la persoane in varsta sau cu probleme cardiace) i se face rau sau intra in acea stare de panica pe care ti-o induce insuficienta oxigenului. Plus ca daca ai norocul ca metroul sa fi intarziat vreo 2-3 minute, este aglomerat si, invariabil, ai parte de o sauna.
Daca este un tren mai degraba bun de casat, este parca ceva mai bine (daca va vine a crede), insa cu o singura conditie: sa nu opreasca intre statii. De ce este ceva mai bine? Cand merge care „avantajul” ca geamurile pot fi crapate si intra astfel un firicel de curent salvator; daca nu e aglomerat, pentru ca daca e aglomerat firicelul nu mai razbate. Insa daca trenul asta sta (si se intampla sa stea zilnic), cosmarul se produce: firicelul respectiv dispare complet si, bineinteles, se instaureaza sauna!
Deci, daca vreti un ten frumos, sanatos, luminos, daca vreti sa eliminati toxinele, daca vreti sa slabiti, daca vreti sa aveti parte la un pret incredibil de ceva pentru care altii platesc o gramada de bani, va recomand sa mergeti zilnic cu metroul.
Precautie: Sa aveti la indemana prosoape si haine de schimb : ))
Dusul rece se rezolva daca ploua afara!

No comments: