20 June 2007

Masini de 3.000 $

Nissan vrea sa produca o masina ieftina (foarte ieftina) pentru piata indiana, pentru a raspunde nevoilor celor de aici cu venituri mici (foarte mici). Astfel, impreuna cu Renault si un producator indian, Nissan vrea sa faca o masina care sa coste doar 3.000 $. De asemenea, pe alte piete in curs de dezvoltare, precum Brazilia, Rusia, China, intentioneaza sa produca alte masini low-cost, in jur de 5.000$ bucata. Pai la banii astia, astea or sa mai fie masini? Pai ce, marele succes de la noi, Loganul, e masina? Apropo de Logan, circula un banc, care mie imi place tare mult:

"Fura americanii secretele de fabricatie pentru a produce Loganul. Construiesc ei o linie de productie, baga in productie primul prototip si, dupa o luna, iese un tractor. Incearca ei tot ce stiu, mai ajusteaza si parametrii, degeaba, dupa 3 luni, iese tot un tractor. Ii cheama pe japonezi, crezand ca au gresit undeva. Dupa 3 luni de eforturi, japonezii scot tot un tractor.
Se dau batuti americanii si recunosc ca fara inginerii romani nu se pot descurca. Si-i cheama pe inginerii romani sa-i invete si pe ei sa produca Loganul. Pe aceeasi linie de fabricatie, dupa 3 luni de eforturi, romanii scot Loganul.
Uimiti, americanii ii intreaba: - Cum ati reusit performanta asta? Noi orice am facut, dupa o luna am scos un tractor, dupa 3 luni tot un tractor, japonezii la fel...
Iar romanii raspund: - Stati linistiti, ca dupa o luna si noua ne-a iesit tot un tractor, dar inca doua luni l-am pilit, pana a iesit Loganul."

Oricat ar fi el Loganul de masina, tot Dacie ramane (sau tractor, ca-i tot pe-acolo)!



Pentru amatorii de Dacii, iata si varianta limuzina - confort sporit!




















Iar daca preferati o decapotabila, no problem! Se rezolva!


No comments: