23 October 2007

Basescu si pensionarii... bosumflati (sau cum se organizeaza o baie de multime)

Luni, 22.10.2007, Sala Palatului. Mare tam-tam, mare zarva. O multime de batrani, imbracati cu hainele cele bune, se indreapta spre Sala Palatului venind din toate partile. Ajung. Sunt intampinati foarte organizat, in general de tineri care tin pancarde pe care scrie Sectorul 1, 2, ... 6 si care, dupa ce le inmaneaza ecusoane cu PD, sectorul “X” ii indruma spre zona unde trebuie sa se aseze. Batranii incep sa intrebe: “Dar ce se intampla aici? Cine o sa vina? ” “O sa vina presedintele?!”, li se raspunde sec, peste umar. “Stati, va rog, la locul dumneavoastra!”. Intr-o sala alaturata este organizat si un bufet, spre care cei mai amarati se uita cu jind, sperand ca este organizat pentru ei. Nu au voie sa mearga acolo. Inca. Poate dupa ce o sa le vorbeasca presedintele... Uitai sa va spun: Basescu urma sa vina pentru a sprijini oficial lansarea candidatilor PD pentru Parlamentul European.
Si acum, sa va explic cum isi organizeaza PD-ul evenimentele publice, cu aferentele “bai de multime” ale lui Basescu (dar care au din ce in ce mai putin succes si din ce in ce mai putini participanti... voluntari).
Un vecin de-al meu, mosulet dezghetat foc si mucalit peste masura, mi-a spus de vineri ca a primit un telefon de la cineva de la PD sa-l felicite pentru cei 50 de ani de casnicie si sa-l invite, impreuna cu sotia, pentru felicitari si ceva “surprize” luni, la ora 10.00, la Sala Palatului (ca o paranteza, faptul ca ii cunosteau numarul de telefon si ca stiau aceste date despre ei constituie o incalcare a dreptului la protectia datelor cu caracter personal, dar intrucat traim in Romania si asta, stiti voi, ne ocupa cam tot timpul...). Bineinteles ca, fiind dezghetat, dupa cum am spus, nu a crezut in astfel de gogosi si nu s-a dus cu sotia la “marea surpriza”. Dar pentru ca murea de curiozitate, doar stiti cum sunt batranii, si-a pus ambitia la munca si s-a dus doar el. Si n-a stat prea mult pe acolo. Dar cat a stat a fost suficient ca sa-si dea seama ce se intampla. Si ca aiba de ce sa faca haz. Ca se “dea bine”, sa fie sala plina, dar mai ales plina cu oameni seriosi, PD-stii au sunat de zor batranei la fel ca vecinul meu si sotia sa si i-au invitat sa participe la un evenimet, cand de fapt ei organizau cu totul altceva. In loc de felicitari, pensionarii s-au plicitist ascultand discursuri cateva ore, care nu-i interesau nici cat negru sub unghie. Iar surpriza era... Basescu in persoana (daca mai e surpriza pentru cineva faptul ca participa pe fata la campaniile electorale ale PD, incalcand, din nou, grosolan, Constitutia - apopos, mai are vreo valoare carticica asta pentru cineva?)
Se pare ca au intrat in pana de resurse si de idei (de campanie). Cu siguranta o sa aiba maaaaaare succes la alegeri daca o tin asa. Mai ales in ceea ce priveste masa electorala cea mai mare, pe care se bat toate partidele: pensionarii.
Dar sa va spun rezultatul final, ca o sa va placa: Basescu a vorbit in fata unei sali pline de batrani bosumflati. Va si imaginati, cred, cum s-au simtit oamenii aceia acolo.
Bineintele s ca erau suparati ca au fost mintiti. Si bineinteles ca multi au avut prea mult bun simt ca sa se ridice si sa plece, dar va garantez ca niciunul nu a stat de placere. Mie una imi aduce in gand atmosfera si stilul de organizare a unor Congrese de acum vreo 17-20 de ani. Cu cine credeti ca vor vota acesti participani "voluntari" si “sustinatori infocati” ai PD?
Oricum, cred ca PENIBIL este cel mai potrivit cuvant ce caracterizeaza ceea ce se intampla in politica actuala din Romania, in frunte cu "renumitul"(ca sa nu spun "rasunatorul") nostru presedinte. Pacat ca acceasi eticheta este pusa unei tari intregi.

No comments: