30 October 2007

Indiferenta

Cat credeti ca mai inghit romanii? Eu zic ca, desi nici n-am intrat bine in campania pentru europarlamentare, opinia publica deja e satula si nu urmareste nimeni ce rahat mananca unii si altii in emisiunile dedicate.
Si mai zic ceva. Ca pe romani deja ii doare fix in cot de cine va ajunge in Parlamentul European, la fel cum a ajuns sa-i doara fix in cot de cine intra in Parlamentul Romaniei. Si ca nu vor merge la vot. Pentru ca nu-i mai intereseaza, nu pentru ca asa le-a sugerat cineva. De ce? Pai simplu: (citez cateva titluri din presa de azi): "pensionarii constanteni au stat la coada ore in sir pentru pachetul de alimente", "in fiecare an, in anotimpul rece, batranii saraci fac credite", "un director din Primaria Capitalei este acuzat de luare de mita", "trei pugilisti romani, surprinsi la furat intr-un magazin din Chicago", "NOI PROBE IN CAZUL ELODIA GHINESCU"...
Si mai zic inca ceva, uite-asa intr-o doara. Ii doare fix in cot si de uninominal, pentru ca cei pe care ii aleg, indiferent de sistemul electoral aplicat, sunt ACEIASI. Asa ca uninominalul (care oricum nu-i bun, dar asta e alta poveste) va fi un mare CHIX.
Si pentru ca urmeaza nu mai putin de TREI ani de alegeri, pana la urma nu va mai vota nimeni in tara asta si politicienii se vor vota singuri intre ei.

Later edit: Adaug la titlurile enumerate mai sus inca unul, care m-a impresionat in mod deosebit: "Fratii care vin cu schimbul la şcoala: o pereche de încălţări şi un rând de haine". Adevarata problema este insa ca sunt atat de numeroase cazuri similare incat astfel de tragedii cat se poate de reale au ajuns sa ne lase indiferenti. Sau sa ne facem ca nu stim de ele, ca poate in felul asta nu exista. Ei bine, ba exista. Si sunt dureroase. Si n-ar trebui sa ne lase indiferenti.
Romania reala este atat de haituita, atat de saracita si de umilita incat aproape ca nu mai are putere sa lupte sau sa-i pese. Si cred ca nu mai este mult pana moare si speranta acestei tari - speranta ca va putea sa fie mandra, frumasa si bogata cum a fost odata.
Asta este realitatea, domnilor politicieni.

1 comment:

ComBo said...

Esti tu prea pesimista. Eu vad ca nu mai am loc de parcare in ata blocului, unde acum 3 ani erau 5 masini. Si stau pe Drumul Gazarului, nici pe departe o zona cu oamni bogati. Majoritatea celor pe care ii cunosc o duc mai bine ca acum 2-3 ani. Dar probabil ca o stire de genul nea Gica de la 4 si-a luat Logan nu e de interes. Ca sunt cazuri si/sau zone sarace e adevarat, dar in media, in Romania e ceva mai bine ca inainte. Si usor usor or sa se schimbe si mentalitatile.