11 March 2008

Da’ cu Golden Blitz ce se intampla?

A venit primavara! Dar pe cei ce locuim in Drumul Taberei ne asteapta nu un an greu, ci cel putin vreo doi. Cat de curand va incepe un cosmar mai neinchipuit decat cel trait zilnic in traficul din capitala. Se vor deschide santierele in Bucuresti, iar in Drumul Taberei vor incepe lucrarile la nodul intermodal de transport.
De fapt, este vorba despre pasajele din zona Razoare: unul va face legatura intre Drumul Taberei si Eroilor, iar altul intre fosta Trafic Greu si Pasajul Basarab (va fi amenajat pe Sos. Grozavesti, in continuarea pasajului Basarab, si va avea o intrare in zona Piata Leului, va traversa zona Academiei Militare si va iesi in zona intersectiei Calea 13 Septembrie cu T. Vladimirescu). Si pentru ca tot se face tandari zona, se mai construieste ceva. Daca imi aduc bine aminte, vor demara si lucrarile la linia de metrou Drumul Taberei si va fi “implementata” o gara. Practic, aici se vor intalni un pasaj subteran, un tunel subteran de transport rutier, o linie de metrou si calea ferata. Acest “nod” va fi primul din Bucuresti (si din Romania, bineinteles) care va asigura legatura intre traficul rutier, cel feroviar si transportul subteran cu metroul.
Dar ne-am linistit. Videanu ne-a asigurat ca se vor analiza solutii alternative de trafic pe durata lucrarilor, pentru devierea circulatiei.
Bineinteles insa ca asta nu ne va ajuta cu nimic, pentru ca traficul va fi mai infernal decat actualul trafic infernal, daca se poate asa ceva. Si daca nu ma credeti, veti vedea. Mi-a soptit un porumbel ca “bucla” de la Razoare, inclusiv Drumul Sării, va fi un sens giratoriu major. Ei, v-ati linistit, nu-i asa?! Oricum nu conteaza. Pentru ca oricum se va face.

Insa am si eu o intrebare, deh, precum cetateanul turmentat: Da’ cu Golden Blitz ce se intampla? Ca-i fix in miezul problemei, la propriu! Si mai e si casa lu’ patronu’ de la GB fix in spatele renumitului restaurant cu specific romanesc, dupa cum ii spune si numele… (ca terenurilor lui Videanu din zona stiu ca le va creeeeeeste pretul).

1 comment:

Anonymous said...

Servus! Am trecut un link catre blog-ul tau pe site-ul meu despre Drumul Taberei / http://drumultaberei.wordpress.com/

Link-ul se gaseste in blogroll-ul din dreapta jos, intitulat "Bloggeri din Drumul Taberei".