20 July 2007

Hilary Clinton va fi prima femeie-presedinte a SUA?


Majoritatea americanilor cred ca Hilary Clinton va fi prima presedinta din istoria SUA. Potrivit sondajelor realizate de postul de televiziune CBS, 63% dintre americani cred ca probabilitatea ca senatorul democrat Hilary Clinton sa castige urmatoarele alegeri prezidentiale din 2008 este foarte mare.
Dintre cei se-i sustin pe democrati, 77% au declarat ca se asteapata sa castige Clinton, si peste jumatete dintre republicani (53%) cred ca va deveni prima femeie-presedinte din istoria SUA.
Majoritatea americanilor (75%) cred ca Hilary va fi un leader puternic, 68% fiind convinsi ca va lua deciziile corecte in materie de politica interna.
Sondajul a fost realizat in intervalul 9-17 iulie, pe un esantion de 1554 repondenti.
Oare va aparea si in Rusia o femeie-candidat la fel de puternica pentru alegerile de anul viitor? Poate daca doua femei vor conduce cele mai puternice state din lume vom asista la o schimbare esentiala (in bine) in politica internationala. Ar fi un experiment interesant.
Oare evreii s-au gandit la asta?

2 comments:

Anonymous said...

in Rusia va candida Irina Hakamada, daca o stii :)
...dar nu prea are sanse, nu se pune cu al de Medvedev sau Ivanov (sau Jirinovsky :D )

Raluca said...

E foarte important şi cine exact va fi cel susţinut de Vladimir Putin.
Numele cel mai des pomenite la ştiri sunt cele al lui Sergei Ivanov (ministrului apărării) şi al vicepremierului Dmitry Medvedev.
Irina Hakamada a candidat împotriva preşedintelui Putin în 2004 si a obţinut mai puţin de 4% din voturi. Nu cred ca este vorba despre ea. Poate va fi altcineva. Vorbind despre succesorul său, Putin a afirmat ca ar putea fi cineva "mai puţin cunoscut". So...
Identitatea viitorului preşedinte este inca invaluita in mister. Important e doar ca el să aibă binecuvântarea lui Vladimir Putin. Si cum in politica nimic nu este imposibil...