17 July 2007

Rusia va lua contra-masuri adecvate "impotriva" scutului anti-racheta. Cumparati-va din timp masti de gaze :)

Warsovia si Washington-ul au stabilit locatia viitoarelor baze antiracheta din Polonia si vor face publica informatia in scurt timp. Pana in 2013, in Polonia bvor exista 10 baze antiracheta.
Scutul antiracheta din Polonia si Republica Ceha a devenit cea mai controversata problema in relatia dintre SUA si Rusia, ducand la cea mai mare racire a relatiilor dintre acestea de la Razboiul Rece incoace. Rusia isi va suspenda participarea la Tratatul CFE ca reactie la actiunile SUA. Generalul Yury Baluyevsky, a respins justificarile emise de Pentagon pentru planurile anti-racheta (motive legate de Coreea de Nord si Iran). Baluyevsky a declarat ca autoritatile de la Moscova sunt convinse ca planurile de aparare anti-racheta se vor dezvolta si capacitatea anti-Rusia va creste in viitor. "Intr-un astfel de context, vom fi obligati sa luam contra-masurile adecvate", a declarat acesta.
Bineinteles in gluma, i-a avertizat pe polonezi ca daca vor scut anti-racheta, sa-si cumpere masti de gaze..

3 comments:

Anonymous said...

Interceptarea e mai eficienta atunci cind se realizeza imediat dupa ce lansarea rachetei balistice este depistata. In etapa accelerarii si plasarii ei pe orbita, elementele traiectoriei ICBM nu difera prea mult de cele ale unei tinte aeriene care poate fi combatuta de catre rachetele AA cu raza medie sau mare de actiune. Odata ajunsa la inaltimea de peste 40.000 m, viteza ICBM este de 5 M si continua sa creasca. In faza de reintrare in atmosfera, ICBM se deplaseaza cu 25 M, timpul avut de apararea AA a SUA la dispozitie pentru a actiona impotriva sa fiind de 65-95 secunde. Ceea ce inseamna ca se poate lansa o singura salva de catre bateria aflata in pozitia optima, probabilitatea de vulnerare rezultata din calcule fiind sub 23 %. Este iluzorie parerea ca acest scut ar avea efect de protectie, pentru ca scutul anti-racheta nu e menit sa apere Polonia, Ungaria sau Cehia. Daca o racheta de acest tip lansata din Polonia reuseste sa distruga un ICBM pe traiectorie, focoasele lui ramin intacte si se separa de ogiva protectoare, ele avind dimensiuni mult prea reduse si viteza mult prea mare pentru a fi neutralizate de aceleasi mijloace anti-racheta. Si cad pe sol pe o elipsa a imprastierii greu predictibila care cuprinde si aglomeratii urbane. Odata ajunse in apropierea solului, fuzeele de proximitate sunt programate sa detoneze explozia nucleara indifernt de ceea ce cred sau vor cehii, polonezii sau americanii. cvasiloxodroma001

Raluca said...

Cum se face de cade Romania totdeauna la mijloc?! :)
Oricum rusii au demonstrat faptul ca acest "scut" este inutil (prin simularile facute nu demult).
De ce-or fi unii atat de lesinati dupa americani si ceea ce le ofera acestia (de fapt intotdeauna cu un mare interes in spate)?
De ce n-au liderii actuali coloana vertebrala si cpacitatea de a negocia cu adevarat?

Anonymous said...

In Ukraina tocmai s-a produs azi un nor format din de gaze toxice, rezultat ca urmare a exploziei unei garnituri cisterna. Similar, in cazul unei explozii nucleare mici de citeva kT, norul radioactiv rezultat, purtat de curentii atmosferici, ar face cele mai multe victime.
De ce n-are ursu` coada ? Pai care credeti ca e un subiect de interes national, ca sa fie supus referendumului : comportamentul ( sau mai bine zis exercitiul de imagine al ) cetateanului Traian Basescu sau amplasarea de baze militare ale SUA pe teritoriul Romaniei ? Sau poate participarea slugarnica a armatei romane pretutindeni si pe cheltuiala noastra oriunde o cer interesele SUA ? Cit priveste partea cu negociatul, ma tem ca tov. Iosif Btalin-ush de la Casa Alba a pierdut din vocabular sau a lipsit la ora cind s-a predat acest cuvint.
Apropo, ati auzit cumva ca vreun jurnalist roman ( daca exista asa ceva ) sa fi incercat o ancheta pe tema inchisorilor CIA din Ro ? Oare de ce se limiteaza de aproape 2 ani sa copieze ce spune Dick Marty si sa redea raspunsurile in oglinda ale Noricai Nicolai si a altor oficiali ? Ambele parti aruncind doar vorbe si nu probe.cvasiloxodroma001