24 May 2007

3 ani de campanii pentru diferite alegeri

In Bulgaria, alegerile pentru europarlamentari au avut loc pe 20 mai (cu o participare de vreo 30%). Noi ne pregatim pentru alegeri in toamna, sa ne prinda odihniti si mai bine dispusi, dupa concedii :) (probabil cu vreo 10% participare)
Nu trebuie sa uitam ca acestea sunt cel mai importante alegeri, pentru ca, asa cum reaminteste si Hans-Gert Pöttering, presedintele Parlamentului european , "deputaţi europeni vor fi vocea cetăţenilor şi vor reprezenta interesele acestora în Parlamentul european".
Ultimele alegeri europene au avut loc in 2004, iar urmatoarele vor avea loc în 2009. Intre timp, cu ocazia aderarii celor doua noi state membre, anul acesta au loc alegeri doar in acestea: in Bulgaria pe 20 mai si in Romania in toamna. Bineinteles, la anul vor urma la noi alegerile locale si parlamentare nationale, iar in 2009 cele pentru alegerea unui nou presedinte (sper).
Asa ca in urmatorii 3 ani, astenizati de atatea alegeri (bineinteles insotite de campanii din ce in ce mai murdare si de scandaluri din ce in ce mai mari), romanii vor participa din ce in ce mai putin la vot pana nu vor mai participa deloc. Prin urmare, dragi politicieni, stati linistiti, ca veti ramane nesanctionati pe locurile voastre caldute, ca noi ne-am saturat de atata democratie!
Poate ar trebui introdusa obligativitatea participarii la vot, ca in Belgia si alte vreo 2 state, ca sa nu ne mai batem joc singuri de interesele noastre!

No comments: