15 May 2007

Ce perspectiva trista: PD-PLD-becalienii

O parte a unui comentariu pe blogul lui Mircea Geoana din partea unui roman din Canada m-a trezit din amortirea in care m-a aruncat arsita de afara si mi-a zgandarit niscaiva ganduri amare, care bantuiau obosite printre neuronii care inca nu mi-au emigrat.
"Poate in sfarsit Romanii vor intelege ca NU TREBUIE SA SE MAI AVANTE la vot pentru persoane cu DOSAR PENAL. Personajele penale, de ex Iliescu sau Basescu...NU MAI AU CE CAUTA PE SCENA POLITICA! Sincer nu pot sa ma dumiresc, cum se pot lansa unii in polemici pro sau contra unor personaje PENALE! cand ma uit la dansii ma incearca o mila sincera. Oamanii nu-si dau seama ca se fac de ras. Pe plan international, toata lumea STIE ca, si dl Basescu, precum si dl Iliescu au doasar PENAL. Judecat sau nu, la acesta ora...tot dosar penal se cheama. Oamenii aflati in scandaluri de tip: mineriada sau flota - trebuie sa se retraga pana la stabilirea adevarului. iar adevarul nu va iesi la iveala decat DUPA ce dosarul va fi JUDECAT. Ascunderea adevarului, ascunderea dosarului, sustragerea de actul JUSTITIEI - nu sunt echivalente cu NEVINOVATIA. Lipsa de informare, insa,va arunca Romania (pentru a cata oara?) in negura deznadejdii fara de sfarsit. NIMANUI nu-i mai pasa de sanatatea si educatia oamenilor, de conditiile de viata decente. In Roamnia, aveti la ora actuala oameni foate bogati (putini) si oameni extraordinar de saraci (multi) pt secolul 21! De departe poporul Roman pare o gloata amarata, prostita, care este gata sa raspunda pozitiv la apeluri lansate de catre personaje becaliene. Ce perspectiva trista: PD-PLD-becalienii."
Oare vor reusi vreodata sa inteleaga romanii, dar toti odata si la un loc, ca solutia problemelor este in mana lor? Cum se poate, ca acum, cand ne confruntam cu o lipsa acuta de alternativa (pe plan politic), sa mai existe inca indivizi care sa nu se implice sa decida ce se intampla cu tara asta, cu ei, cu copii lor?
Daca oamenii cu discernamant nu ar mai sta deoparte, asistand scarbiti la circ, ci din contra, ar lua atitudine, cred ca situatia ar fi alta. Nu ar mai ajunge in topurile cu personalitati politice nulitati de tip basescian sau becalian. Nu s-ar mai promova incompetenta, incultura, lipsa de caracter si personaje de rasul intregii lumi. Nu.
Daca oamenii cu discernamant (care gandesc cu capul propriu, nu al altora, si care nu voteaza intr-un fel sau altul ca asa le spune o mana de scandalagii galagiosi si mistocari) nu ar mai lasa sa fie impinse in fata tot felul de astfel personaje hilare, spre amuzamentul poporului si al intregii lumi, Romania nu ar mai fi cersetoarea Europei.
Dar oamenii cu discernamant s-au ascuns. De rusine. De propria rusine, ca au lasat sa ajungem in halul in care suntem astazi. Si le este atat de rusine inca, incat le e teama sa se lase zariti, ca sa nu fie huiduiti si aratati cu degetul. Sunt inca atat de tematori sa nu intre in gura mistocarilor galagiosi incat sunt incremeniti in lipsa lor de reactie, de atitudine, de opinie. Oare cat amar trebuie sa mai induram pana se vor trezi si oamenii cu discernamant din tara asta?

2 comments:

Anonymous said...

si ei zic ca eu gresesc ca nu ma duc la vot
sa fim seriosi, asta e politica?

Raluca said...

Politica este "arta" de a minti frumos. Iar cei mintiti nu trebuie sa sesizeze asta, ci trebuie sa creada ca ei vor sa faca un anumit lucru (ex: sa voteze).
Problema la noi este ca tot mai multi ne dam seama cat de mintiti suntem in fata, razandu-ni-se in nas. Reactia?!... Refuzam sa mai votam.
Mai este si varianta ca, din contra, sa luam atitudine, sa luptam sa nu se mai intample asta.