16 May 2007

Hai sa radem cu oamenii politici... :) :(

Am urmarit franturi din emisiunile TV in care au fost invitati diversi oameni politici, ziaristi, analisti sau specialisti. Nu m-am mai distrat asa de la emisiunile electorale din 2004.
Baselu, invitat la Realitatea intr-o emisiune moderata de Hurezeanu, avandu-l ca partener de discutie pe CTP. La un moment dat, am pierdut firul discutiei, dar mi-a sarit in urechi cum il jignea de zor marele nostru presedinte aerian pe presedintele Clubului Roman de Presa. Se tot lauda Baselu cum ca el a fost comandant de nava si e un foarte bun innotator, spre deosebire de CTP, al carui scris e de doi bani si cum l-a jignit de multe ori in articolele sale. Deci, el lider minimo innoata foarte bine, iar CTP scrie foarte prost. CTP era atat de consternat, ca abia a reusit sa se gandeasca la o replica de genul “pe dumneavoastra nu v-a vazut nimeni innotand, dar pe mine m-au citit multi”. Si cand te gandesti ca doar deunazi declara CTP cu un aer important cum o sa-l voteze el pe Baselu, argumantand neconvingator. Cred ca si-a inghitit cu noduri declaratiile si sper ca si-a schimbat si optiunea de vot.
Pe TVR 1, mare emisiune, Geoana invitat si multi catei de-ai lui Baselu, in frunte cu stimabilul Parvulescu (rusinica, dom’ profesor, independent si impartial reprezentant al societatii civile!), incercand sa muste din “prostanac”. Atat de inversunat era la un moment dat stimabilul Mr. pro-democrat...(ia) incat l-a aplelat pe presedintele PSD cu d-le Hrebenciuc, spre hohotele de ras ale tuturor din platou. O fi rau sa fii prostanac, dar tot e mai bine decat sa fii lingaul lui Baselu (care e prost de-a binelea).
Pe (i)Realitatea, alti catei de-ai lui Baselu (Corina Dragotescu, Robert Turcescu si Andrei Gheorghe) i-ar fi dat in cap lui insusi Ilici Iliescu, daca ar fi putut. Pacat de ei, ca sunt oameni talentati, dar ori sunt platiti prea bine sa fie atat de patimasi ori i-a manipulat Baselu cum vrea el, ca prea il sustin cu foc. In orice caz, dialogul arata la un moment dat ca o ciorovaiala de tate pe maidan sau in piata (Turcescu se ciondanea cu Ilici care initiativa a fost mai importanta – cand era Ilici presedinte sau cea de acum). Suna ceva de genul “Ba-i aici, ba nu-i aici, ba-i aici, ba nu-i aici!”. Noroc ca groapa cu furnici (pesediste) e inca mareJ).
Acum, spuneti si dumneavoastra, stimabililor, cand oamenii au parte de astfel de interventii zilnic, cum sa mai poata lua politica in serios? Bineinteles ca totul e privit ca un spectacol, insa din pacate nu are succes la public, iar spectatorii parasesc sala in valuri. Cine pleaca ultimul stinge lumina!!

No comments: