29 May 2007

50 de grade pana acasa... ultra vires...

Daca tot si-a tras comision gras ca vrut mortis sa aiba mertzane pe strazile rupte din capitala, tare l-as invita pe dragutul de primar A.V. la o calatorie cu pretioasele achizitii doar de la eroilor pana sus la academie, seara, pe la 5.30 - 6.00. Adica a avut bani de mertzane, dar nu a mai avut bani sa puna si aer conditionat pe ele! Cum vine asta?
Am auzit ca nu ar renta, ca noi avem doar 30 de zile de canicula pe an. Bon. Sa vina dumnealui, alesul, sa vaza cum e sa inaintezi (in extra-sezonul celor 30 de zile de canicula, care inca nu s-au instalat oficial) cate un metru pe ora la 50 de grade celsius (cel putin). Poate o mai pune de niste credite sau alte surse de finantare, si-o mai trage ceva comisioane, s-o mai bate cu pumnii in piept, dar macar ne-o pune si noua niscaiva aer.
Sau s-o fi gandit stimabilul ales la sanatatea noastra, de ne pune la dispozitie gratuit program de die in diem de sauna sau alternativa mersului pe jos, pentru imbunatatirea circulatiei (ca mersul cu bicicleta e interzis deocamdata)?!... Inter alia, tare as vrea sa-l vad nadusind si pe el cot la cot cu noi prin mertzane.
La radio, in RATB, de dimineata, obiter dictum si Carcotasii pe tema asta, dar soferul, tare grabit, mutatis mutandis pe alta frecventa, nu cumva sa auda ceva pasagerii lesinati prin colturi, lipiti de geamuri, sau atarnati intr-un picior pe scara (ca asa se circula romaneste, altfel nu ne place). Fii linistit, dom' sofer, noua asa ne place si-i injuram pe Carcotasi de zor ca ei nu stiu. Cu uberrima fides prin viva voce.

No comments: