22 May 2007

Somnul natiunii naste monstri

Si trecuram si peste referendum…
A ramas multa mocirla in urma. Bineinteles, au aparut nereguli – poate ati auzit de plecarea celor ce trebuiau sa ne anunte la inchiderea urnelor care a fost prezenta la vot din punct de vedere statistic. Au plecat pur si simplu, iar aceasta informatie am afloat-o... luni seara. Timp berechet pentru anulat/aruncat/f.... voturi care nu corespundeau cu ceea ce trebuia sa corespunda.
Multele partide ce s-au imbinat (mai corect dezbinat) in aceasta initiativa abia-abia au reusit sa stranga 25% (din care cel putin 20% PSD) dintre optiunile celor putini care s-au prezentat sa-si spuna opinia (cei care au avut una...) Liberalii se indrepata mai abitir ca taranistii spre o panta mai mult decat periculoasa, de-a dreptul letala. Dar se poata si fara ei, nu-i asa, doar n-a murit nimeni nici fara PNTCD.
Ce concluzie tragem de aici? Oamenii cu discernamant nu mai iau atitudine in Romania. Sau ei nu mai exista? Ba mai exista, dar nu le mai pasa, au ajuns indiferenti! Dar indiferenta asta ucigatoare ii afecteaza direct. Cat era de greu sa-si piarda 10-15 minute din ziua de 19 mai ca sa puna o stampila unde trebuie? Se pare ca foarte greu... Pacat... Putea sa iasa, in sfarsit, un lucru bun... Dar a iesit acelasi lucru (ca om nu-l pot numi, e un gunoi!) rau – T.B. !
Si de bine ce-a iesit, a si furat un telefon (al unei “pasarici” ziariste, mama ei de “tiganca imputita!”), ca dosarele penale (tinutul lor in sertar nu inseamna ca ele nu exista) pe care le are deja se apropie de prescriptie. Dar avand in vedere ca un badaran - lipsit de orice urma de bun simt, caracter, cultura, diplomatie si toate celelalte calitati pe care trebuie sa le aiba un om politic adevarat - este atat de iubit si aclamat de “popor”, cred ca orice comentariu este de prisos. Marea probleme insa ramane faptul ca aceia ce mai au discernamant nu mai iau atitudine, ci se lasa manati ca o turma de miei la taiere. Domnilor, va lasati calcati in picioare, si odata cu dumneavoastra o intreaga tara pateste la fel! Nu mai tineti capul plecat adanc in pamant, facandu-va ca nu vedeti problemele ce va inconjoara! Ele exista si ne afecteaza pe toti. Nu mai fiti lasi, luptati! Cat vreti sa-si mai bata joc de noi prostii si incompetentii?!

PS:
Nu pot sa nu revin cu o completare. Sunt prea suparata pentru ca romanasii astia, luati individual, sunt niste genii sclipitoare, in stare sa uimeasca o lume intreaga. Dar unde sunt mai mult de doi - isi scot ochii, devin cei mai mari dusmani, iar la gramada se transforma intr-o gloata amorfa, fara pic de creier. Cand non-valoare nu va mai fi imbratisata ca valoare la nivel natinal poate atunci se va alege ceva si de tara asta!
Cand nu ne vom mai lasa condusi de incompetenti, prosti, badarani, non-valori din toate punctele de vedere la care ne putem gandi in vreun fel (de la cele profesionale pana la cele morale si umane), abia atunci va avea Romania o sansa la normalitate.

No comments: