29 May 2007

50 de grade pana acasa... ultra vires...

Daca tot si-a tras comision gras ca vrut mortis sa aiba mertzane pe strazile rupte din capitala, tare l-as invita pe dragutul de primar A.V. la o calatorie cu pretioasele achizitii doar de la eroilor pana sus la academie, seara, pe la 5.30 - 6.00. Adica a avut bani de mertzane, dar nu a mai avut bani sa puna si aer conditionat pe ele! Cum vine asta?
Am auzit ca nu ar renta, ca noi avem doar 30 de zile de canicula pe an. Bon. Sa vina dumnealui, alesul, sa vaza cum e sa inaintezi (in extra-sezonul celor 30 de zile de canicula, care inca nu s-au instalat oficial) cate un metru pe ora la 50 de grade celsius (cel putin). Poate o mai pune de niste credite sau alte surse de finantare, si-o mai trage ceva comisioane, s-o mai bate cu pumnii in piept, dar macar ne-o pune si noua niscaiva aer.
Sau s-o fi gandit stimabilul ales la sanatatea noastra, de ne pune la dispozitie gratuit program de die in diem de sauna sau alternativa mersului pe jos, pentru imbunatatirea circulatiei (ca mersul cu bicicleta e interzis deocamdata)?!... Inter alia, tare as vrea sa-l vad nadusind si pe el cot la cot cu noi prin mertzane.
La radio, in RATB, de dimineata, obiter dictum si Carcotasii pe tema asta, dar soferul, tare grabit, mutatis mutandis pe alta frecventa, nu cumva sa auda ceva pasagerii lesinati prin colturi, lipiti de geamuri, sau atarnati intr-un picior pe scara (ca asa se circula romaneste, altfel nu ne place). Fii linistit, dom' sofer, noua asa ne place si-i injuram pe Carcotasi de zor ca ei nu stiu. Cu uberrima fides prin viva voce.

28 May 2007

O floare...


25 May 2007

Prea tare ca sa fie comentat!

Pentru ce scrie aici, felicitari Vlad Petreanu!

24 May 2007

Mein Kampf

Iata ce spunea insusi Hitler in "Mein Kampf":
"Propaganda trebuie sa fie populara si nivelul sau intelectual ajustat dupa cea mai limitata inteligenta a indivizilor carora le e adresata. Prin urmare cu cat este mai mare masa la care trebuie sa ajunga, cu atat mai redus trebuie sa fie nivelul sau intelectual. Arta propagandei consta in a intelege emotiile maselor si a gasi intr-o forma psihologica corecta calea spre atentia si de aici spre inima lor. Este o greseala sa faci propaganda pe mai multe planuri. Receptivitatea maselor este foarte limitata, inteligenta lor este redusa si capacitatea lor de a uita este enorma. Deci propaganda eficienta trebuie limitata la cateva puncte si trebuie sa insiste asupra lor cu sloganuri pana cand ultimul individ din public va intelege ce vreti sa-l faceti sa inteleaga cu acel slogan."
Parca explica discursul cuiva pe care il cunoastem...

cand noi facem în privat ce politicienii fac public

Ma regasesc complet in ceea ce scrie aici.

Europa spera ca pana in 2020 sa se civilizeze si tara noastra si sa devina mai responsabila.
Statele UE au aprobat inca din 13 decembrie 2004 lista cu presedintiile Consiliului UE pana in 2020, Romania fiind ultima dintre noile membre UE care va accede la aceasta pozitie.
Dupa intrarea in vigoare a Tratatului Instituind o Constitutie pentru Europa, la presedintia Consiliului se vor afla pentru o perioada de un an si jumatate cate trei state care vor colabora intre ele. Fiecare stat va avea repartizat in continuare cate o jumatate de an in care va fi la sefia afacerilor comunitare, insa va trebui sa colaboreze mai mult si cu celelalte doua.
Bulgaria, din nou putin inaintea Romaniei:

Marea Britanie iulie - decembrie 2017
Estonia ianuarie - iunie 2018
Bulgaria iulie - decembrie 2018

Austria ianuarie - iunie 2019
Romania iulie - decembrie 2019
Finlanda ianuarie - iunie 2020

Grupurile au fost compuse astfel incat ele sa nu contina numai state nou membre, sa contina cel putin un stat mare UE si sa nu se concentreze pe numai o arie geografica.
Credeti ca peste 12 ani Romania va fi altfel (mai bine) decat este astazi (plina de mocirla si pe strazi si in politica)?

3 ani de campanii pentru diferite alegeri

In Bulgaria, alegerile pentru europarlamentari au avut loc pe 20 mai (cu o participare de vreo 30%). Noi ne pregatim pentru alegeri in toamna, sa ne prinda odihniti si mai bine dispusi, dupa concedii :) (probabil cu vreo 10% participare)
Nu trebuie sa uitam ca acestea sunt cel mai importante alegeri, pentru ca, asa cum reaminteste si Hans-Gert Pöttering, presedintele Parlamentului european , "deputaţi europeni vor fi vocea cetăţenilor şi vor reprezenta interesele acestora în Parlamentul european".
Ultimele alegeri europene au avut loc in 2004, iar urmatoarele vor avea loc în 2009. Intre timp, cu ocazia aderarii celor doua noi state membre, anul acesta au loc alegeri doar in acestea: in Bulgaria pe 20 mai si in Romania in toamna. Bineinteles, la anul vor urma la noi alegerile locale si parlamentare nationale, iar in 2009 cele pentru alegerea unui nou presedinte (sper).
Asa ca in urmatorii 3 ani, astenizati de atatea alegeri (bineinteles insotite de campanii din ce in ce mai murdare si de scandaluri din ce in ce mai mari), romanii vor participa din ce in ce mai putin la vot pana nu vor mai participa deloc. Prin urmare, dragi politicieni, stati linistiti, ca veti ramane nesanctionati pe locurile voastre caldute, ca noi ne-am saturat de atata democratie!
Poate ar trebui introdusa obligativitatea participarii la vot, ca in Belgia si alte vreo 2 state, ca sa nu ne mai batem joc singuri de interesele noastre!

23 May 2007

Un al doilea reactor nuclear a explodat la o atomocentrala in Cecenia!!!

Am primit astazi acest mail de la o prietena care m-a speriat ingrozitor, mai ales pentru Ana mea de acasa. Se pare ca provine din sursa foarte sigura, de la un mare reasigurator international. Va rog transmiteti-o la cat mai multa lume:

" Fii atenta: NU ESTE GLUMA: un al doilea reactor nuclear a explodat la o
atomocentrala in Cecenia dupa ce primul a explodat saptamana trecuta (dupa ce pe 2 mai fusese oprit de urgenta pentru ca aparusera niste probleme).
Stirea este tinuta sub tacere de autoritati, dupa bunul obicei (vezi
Cernobal care s-a anuntat dupa 2 saptamani). Date fiind directia vantului
trebuie sa se evite cat mai mult deplasarea in aer liber, sa se evite in
TOTALITATE ploaia, a nu se consuma verdeturi sau apa de la chiuveta. Da mai
departe la cunostiinte, mai ales cei cu COPII MICI sau FEMEI INSARCINATE.
Noi am fost anuntati in cadrul companiei dintr-o sursa considerata
99.99999% sigura. Repet, nu este o gluma! "

Daca este adevarat, se reedinteaza Cernobilul. Eu stiu un copil care a murit la 5 ani de cancer din cauza acelei nenorociri. Vai de bietii nostri copilasi, ce poluare si radiatii trebuie sa indure!

Later edit: Aici, pe pagina Energy Daily, am gasit un articol in limba engleza publicat pe 21 mai despre aceleasi zvonuri care au circulat in Ucraina/Rusia despre explozii nucleara intr-o zona din sud. Autoritatile lor au infirmat ca ar fi adevarate, dar populatia din zonele respective este la fel de alarmata, incercand sa afle de ce se aud explozii inca de sambata dinspre uzinele de energie nucleara . Este vorba de Zaporozhye NPP din Ucraina, despre care autoritatile au afirmat ca unul din reactoare ar fi fost programat sa fie inchis pe 18 mai, iar dupa aceasta data ar fi aparut "zvonurile". Informatia are ca sursa initiala RIA Novosti .
Pentru cine nu poate accesa paginile respective, iata articolul original, in limba engleza, publicat de RIA Novosti:
"KRASNODAR (southern Russia), May 20 (RIA Novosti) - Russia's emergencies ministry on Sunday rejected the rumors of blasts at nuclear power plants in the south of the country.
The ministry's department for the Krasnodar Territory has been receiving a growing number of phone calls from local residents about the alleged blasts since Saturday, the spokeswoman for the regional branch said.
"Residents are making phone calls to ask about explosions at the nuclear power plants in Volgodonsk, Belorechensk, Slavyansk-on-Kuban and other cities of the southern federal district. The information about the blasts is false," Tatyana Kobzarenko said.
According to Kobzarenko, the rumors about the blasts appeared after scheduled exercises held by the emergency ministry at the Zaporozhye nuclear power plant in Ukraine May 18.
"On May 18, a planned reactor shutdown took place at the Zaporozhye NPP. After that, rumors started to spread about blasts at Russian nuclear power plants," Kobzarenko said. "

Much later edit: Vezi si aici sau aici o informatie interesanta, via France Presse, sau aici. Pentru cine nu poate accesa pagina: "Malfunction_shuts_down_Russian_nuclear_plant 05.05.2007
MOSCOW: A reactor at a nuclear power plant 81 kilometres (50 miles) from Saint Petersburg in northwest Russia closed down automatically Monday following a malfunction, the authorities there said.They said that the shutdown at the Leningradskaya plant west of the city did not lead to any rise in radioactivity levels in the region.
"The power of the number 2 reactor was cut to zero and it was disconnected from the network at 12:47 pm (0847 GMT) by the automatic shutdown system," the plant said in a statement on its website.
"The reason for the malfunction is currently being looked at and when it is eliminated the reactor will be reconnected to the network in respect of regulations and its normal power reestablished," it added.
"Radioactivity in the area around the Leningradskaya nuclear reactor and in the neighbourhood of the town of Sosnovy Bor is not different from normal levels."
Reactors 1, 3 and 4 are operating and their combined output is 2,200 megawatts, the statement said."

sa-i aduca pietrele inapoi

CRP a anuntat ca il boicoteaza pe T.B. nerelatand nimic despre acest personaj intr-una din zilele astea, “pedepsindu-l” in acest fel pentru modul in care s-a comportat vizavi de ziarista “pasarica- tiganca imputita”. Atitudinea asta trebuia sa o aiba CRP cu mult timp in urma, cand personajul T.B. a inceput sa-si scoata capul-coarnele si sa ranjeasca romanilor, prostindu-i in fata, de pe sticlele televizoarelor. V-ati trezit cam tarziu, domnilor! Intre timp ati fost terfeliti, calcati in picioare in ultimal hal de un om josnic, pe care unii dintre dumneavoastra (inclusiv CTP) l-ati sustinut.
Poate isi aduce aminte cineva intre timp ca in toamna avem alegeri euro-parlamentare. PD-ul sigur si-a adus aminte, pentru ca a intrat deja in campanie, nu sesizati?! Celelalte partide sunt pur si simplu amortite. Au fost amortite si in timpul campaniei pentru suspendare si nu cred sa se trezeasca in curand.
Chiar nu vreau ca PD-isti de tipul “ciocu’ mic, ca acu’ noi suntem la putere!” sa ma reprezinte in structurile europene. Si in afara de cele cateva personaje vizibile (in presa) din partea acestui partid, restul sunt precum “doamna deputat” citata. Ba mai rau, avand in vedere ca Mr. Gigi e in ceafa lui T.B. cu vreo 20% in sondaje, perspectiva e si mai sumbra!
Daca PD a ajuns cel mai bun partid din Romania, cand e plin de toate lichelele care au plecat din PSD si alti traseisti, meritam sa ne vanda bucata cu bucata, ca sa-si umfle buzunarele cei lacomi ce fac parte din el.
Cat de mult se mai lasa manipulati romanasii astia? Ma uit ca sunt oameni destepti, care il aproba pe T.B. indiferent daca sta in cap sau arunca cu pietre in lac - ba mai sunt in stare sa si sara in apa sa-i aduca pietrele inapoi! Si asta cu fanatism! Oare am ajuns asa un popor bolnav incat suntem in stare sa inghitim orice mizerie, daca un nebun ne spune ca e medicamentul bun la toate?!

Logan - succes in Germania

Daca se mai indoia cineva de succesul Loganului in Germania, iata dovada aici. Si e si varianta simpla :)

Ralu Filip a ajuns in lumea celor drepti!

De aici am aflat cu stupoare ca a murit Ralu Filip. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Nu vi se pare ca anul acesta decesele au fost exageratr de multe ?

22 May 2007

Ati votat bine!

Pentru ca nu le ajung banii (200 milioane euro) prin care au declarat ca vor construi autostrada Moara Vlasiei - Ploiesti (40 km), pur si simplu elimina un metru (din fundatia ei). Si uite asa (ne)grupurile de interese ale necoruptului Basescu isi mai bat joc de o autostrada. Ati votat bine!

http://ghid-asigurari.bursaasigurarilor.ro/Teapa_de_autostrada-news2-i14658-l1.html

Somnul natiunii naste monstri

Si trecuram si peste referendum…
A ramas multa mocirla in urma. Bineinteles, au aparut nereguli – poate ati auzit de plecarea celor ce trebuiau sa ne anunte la inchiderea urnelor care a fost prezenta la vot din punct de vedere statistic. Au plecat pur si simplu, iar aceasta informatie am afloat-o... luni seara. Timp berechet pentru anulat/aruncat/f.... voturi care nu corespundeau cu ceea ce trebuia sa corespunda.
Multele partide ce s-au imbinat (mai corect dezbinat) in aceasta initiativa abia-abia au reusit sa stranga 25% (din care cel putin 20% PSD) dintre optiunile celor putini care s-au prezentat sa-si spuna opinia (cei care au avut una...) Liberalii se indrepata mai abitir ca taranistii spre o panta mai mult decat periculoasa, de-a dreptul letala. Dar se poata si fara ei, nu-i asa, doar n-a murit nimeni nici fara PNTCD.
Ce concluzie tragem de aici? Oamenii cu discernamant nu mai iau atitudine in Romania. Sau ei nu mai exista? Ba mai exista, dar nu le mai pasa, au ajuns indiferenti! Dar indiferenta asta ucigatoare ii afecteaza direct. Cat era de greu sa-si piarda 10-15 minute din ziua de 19 mai ca sa puna o stampila unde trebuie? Se pare ca foarte greu... Pacat... Putea sa iasa, in sfarsit, un lucru bun... Dar a iesit acelasi lucru (ca om nu-l pot numi, e un gunoi!) rau – T.B. !
Si de bine ce-a iesit, a si furat un telefon (al unei “pasarici” ziariste, mama ei de “tiganca imputita!”), ca dosarele penale (tinutul lor in sertar nu inseamna ca ele nu exista) pe care le are deja se apropie de prescriptie. Dar avand in vedere ca un badaran - lipsit de orice urma de bun simt, caracter, cultura, diplomatie si toate celelalte calitati pe care trebuie sa le aiba un om politic adevarat - este atat de iubit si aclamat de “popor”, cred ca orice comentariu este de prisos. Marea probleme insa ramane faptul ca aceia ce mai au discernamant nu mai iau atitudine, ci se lasa manati ca o turma de miei la taiere. Domnilor, va lasati calcati in picioare, si odata cu dumneavoastra o intreaga tara pateste la fel! Nu mai tineti capul plecat adanc in pamant, facandu-va ca nu vedeti problemele ce va inconjoara! Ele exista si ne afecteaza pe toti. Nu mai fiti lasi, luptati! Cat vreti sa-si mai bata joc de noi prostii si incompetentii?!

PS:
Nu pot sa nu revin cu o completare. Sunt prea suparata pentru ca romanasii astia, luati individual, sunt niste genii sclipitoare, in stare sa uimeasca o lume intreaga. Dar unde sunt mai mult de doi - isi scot ochii, devin cei mai mari dusmani, iar la gramada se transforma intr-o gloata amorfa, fara pic de creier. Cand non-valoare nu va mai fi imbratisata ca valoare la nivel natinal poate atunci se va alege ceva si de tara asta!
Cand nu ne vom mai lasa condusi de incompetenti, prosti, badarani, non-valori din toate punctele de vedere la care ne putem gandi in vreun fel (de la cele profesionale pana la cele morale si umane), abia atunci va avea Romania o sansa la normalitate.

16 May 2007

Hai sa radem cu oamenii politici... :) :(

Am urmarit franturi din emisiunile TV in care au fost invitati diversi oameni politici, ziaristi, analisti sau specialisti. Nu m-am mai distrat asa de la emisiunile electorale din 2004.
Baselu, invitat la Realitatea intr-o emisiune moderata de Hurezeanu, avandu-l ca partener de discutie pe CTP. La un moment dat, am pierdut firul discutiei, dar mi-a sarit in urechi cum il jignea de zor marele nostru presedinte aerian pe presedintele Clubului Roman de Presa. Se tot lauda Baselu cum ca el a fost comandant de nava si e un foarte bun innotator, spre deosebire de CTP, al carui scris e de doi bani si cum l-a jignit de multe ori in articolele sale. Deci, el lider minimo innoata foarte bine, iar CTP scrie foarte prost. CTP era atat de consternat, ca abia a reusit sa se gandeasca la o replica de genul “pe dumneavoastra nu v-a vazut nimeni innotand, dar pe mine m-au citit multi”. Si cand te gandesti ca doar deunazi declara CTP cu un aer important cum o sa-l voteze el pe Baselu, argumantand neconvingator. Cred ca si-a inghitit cu noduri declaratiile si sper ca si-a schimbat si optiunea de vot.
Pe TVR 1, mare emisiune, Geoana invitat si multi catei de-ai lui Baselu, in frunte cu stimabilul Parvulescu (rusinica, dom’ profesor, independent si impartial reprezentant al societatii civile!), incercand sa muste din “prostanac”. Atat de inversunat era la un moment dat stimabilul Mr. pro-democrat...(ia) incat l-a aplelat pe presedintele PSD cu d-le Hrebenciuc, spre hohotele de ras ale tuturor din platou. O fi rau sa fii prostanac, dar tot e mai bine decat sa fii lingaul lui Baselu (care e prost de-a binelea).
Pe (i)Realitatea, alti catei de-ai lui Baselu (Corina Dragotescu, Robert Turcescu si Andrei Gheorghe) i-ar fi dat in cap lui insusi Ilici Iliescu, daca ar fi putut. Pacat de ei, ca sunt oameni talentati, dar ori sunt platiti prea bine sa fie atat de patimasi ori i-a manipulat Baselu cum vrea el, ca prea il sustin cu foc. In orice caz, dialogul arata la un moment dat ca o ciorovaiala de tate pe maidan sau in piata (Turcescu se ciondanea cu Ilici care initiativa a fost mai importanta – cand era Ilici presedinte sau cea de acum). Suna ceva de genul “Ba-i aici, ba nu-i aici, ba-i aici, ba nu-i aici!”. Noroc ca groapa cu furnici (pesediste) e inca mareJ).
Acum, spuneti si dumneavoastra, stimabililor, cand oamenii au parte de astfel de interventii zilnic, cum sa mai poata lua politica in serios? Bineinteles ca totul e privit ca un spectacol, insa din pacate nu are succes la public, iar spectatorii parasesc sala in valuri. Cine pleaca ultimul stinge lumina!!

Nu mi-e frica!

M-am intalnit aseara cu niste prieteni. Nu ne mai vazusem de ceva timp. Inevitabil, in discutie a aparut si problema referendumului. M-a uimit ca, desi sunt oameni cu scaun la cap, sunt pur si simplu indoctrinati. "O sa il votam pe Basescu. Votati-l si voi. Se intoarce PD-ul la putere!". Suna ca o amenintare, cum era odata, cand trebuia sa votezi cu cineva, ca altfel....
Si ce daca se intoarca PD-ul la putere? Nu mi-e frica nici de PD, nici de Basescu, nici de nimeni din tara asa sau din alta tara. Si nu votez cu ei. Pur si simplu nu vreu sa trec cu vederea toate magariile pe care le-au facut si pe care le fac in continuare. OK, sunt de acord, si PSD-ul a facut multe. Dar astia pur si simplu fura pe fata si iti rad in nas, zicand ca ce daca, ei lupta impotriva coruptiei, asa ca au voie. Dar coruptii cine sunt?... Aud? Raspuns corect: PD si Basescu (cel cu dosar penal)... impreuna cu altii.
Si sa il votez pe Basescu de ce? Nu-mi place personajul absolut deloc. Nu imi inspira niciun fel de respect, cum ar trebui sa inspire un presedinte de tara, un politician de rang inalt. De fapt, nu imi inspira nimic. Sa votez nimic? NICIODATA!
Mi se pare un imbecil notoriu, pervers, parsiv pana in varful degetelor, tiranic, un om care nu stie ce inseamna dialogul sau respectul de sine sau fata de altcineva /ceva. Este un om care nu are valori si nu are valoare. Are doar sete de putere si ii place sa bage pumnul in gat oricui indrazneste sa-l nu fie de acord cu el. Nu voi fi de acord NICIODATA cu un astfel de om.
De aceea sunt convinsa ca se va gasi un inlocuitor mult mai potrivit, mult mai competent, mult mai respectat, mult mai bun.

15 May 2007

Ce perspectiva trista: PD-PLD-becalienii

O parte a unui comentariu pe blogul lui Mircea Geoana din partea unui roman din Canada m-a trezit din amortirea in care m-a aruncat arsita de afara si mi-a zgandarit niscaiva ganduri amare, care bantuiau obosite printre neuronii care inca nu mi-au emigrat.
"Poate in sfarsit Romanii vor intelege ca NU TREBUIE SA SE MAI AVANTE la vot pentru persoane cu DOSAR PENAL. Personajele penale, de ex Iliescu sau Basescu...NU MAI AU CE CAUTA PE SCENA POLITICA! Sincer nu pot sa ma dumiresc, cum se pot lansa unii in polemici pro sau contra unor personaje PENALE! cand ma uit la dansii ma incearca o mila sincera. Oamanii nu-si dau seama ca se fac de ras. Pe plan international, toata lumea STIE ca, si dl Basescu, precum si dl Iliescu au doasar PENAL. Judecat sau nu, la acesta ora...tot dosar penal se cheama. Oamenii aflati in scandaluri de tip: mineriada sau flota - trebuie sa se retraga pana la stabilirea adevarului. iar adevarul nu va iesi la iveala decat DUPA ce dosarul va fi JUDECAT. Ascunderea adevarului, ascunderea dosarului, sustragerea de actul JUSTITIEI - nu sunt echivalente cu NEVINOVATIA. Lipsa de informare, insa,va arunca Romania (pentru a cata oara?) in negura deznadejdii fara de sfarsit. NIMANUI nu-i mai pasa de sanatatea si educatia oamenilor, de conditiile de viata decente. In Roamnia, aveti la ora actuala oameni foate bogati (putini) si oameni extraordinar de saraci (multi) pt secolul 21! De departe poporul Roman pare o gloata amarata, prostita, care este gata sa raspunda pozitiv la apeluri lansate de catre personaje becaliene. Ce perspectiva trista: PD-PLD-becalienii."
Oare vor reusi vreodata sa inteleaga romanii, dar toti odata si la un loc, ca solutia problemelor este in mana lor? Cum se poate, ca acum, cand ne confruntam cu o lipsa acuta de alternativa (pe plan politic), sa mai existe inca indivizi care sa nu se implice sa decida ce se intampla cu tara asta, cu ei, cu copii lor?
Daca oamenii cu discernamant nu ar mai sta deoparte, asistand scarbiti la circ, ci din contra, ar lua atitudine, cred ca situatia ar fi alta. Nu ar mai ajunge in topurile cu personalitati politice nulitati de tip basescian sau becalian. Nu s-ar mai promova incompetenta, incultura, lipsa de caracter si personaje de rasul intregii lumi. Nu.
Daca oamenii cu discernamant (care gandesc cu capul propriu, nu al altora, si care nu voteaza intr-un fel sau altul ca asa le spune o mana de scandalagii galagiosi si mistocari) nu ar mai lasa sa fie impinse in fata tot felul de astfel personaje hilare, spre amuzamentul poporului si al intregii lumi, Romania nu ar mai fi cersetoarea Europei.
Dar oamenii cu discernamant s-au ascuns. De rusine. De propria rusine, ca au lasat sa ajungem in halul in care suntem astazi. Si le este atat de rusine inca, incat le e teama sa se lase zariti, ca sa nu fie huiduiti si aratati cu degetul. Sunt inca atat de tematori sa nu intre in gura mistocarilor galagiosi incat sunt incremeniti in lipsa lor de reactie, de atitudine, de opinie. Oare cat amar trebuie sa mai induram pana se vor trezi si oamenii cu discernamant din tara asta?

Obiectiv...

In sfarsit un om de prin blogosfera care are capul pe umeri...

http://www.arhiblog.com/votati-sau-nu-votati#cut-1

Mastercard, Basescu si alte chestiute

Parodie la reclama Mastercard:

Casa din Mihaileanu: 200.000 E
Un telefon pentru Bucsaru: 11 milioane RON
O masina pentru Casuneanu: 1,5 milioane E
Pentru toate acestea exista Basescu.
Satisfactia de a-l demite e nepretuita. Da, la referendum.

via http://marketingpolitic.ablog.ro/

Tot aici vedeti si cum puteti paria pe sau contra Basescu. Pe bani. Cotele sunt de 1,5 pentru NU şi 4 pentru DA.

14 May 2007

Ceausescu traieste!

Cea mai tare poveste pe care am citit-o in ultimii 17 ani!
http://voteaza.blogspot.com/2007/05/exclusivitate-nicolae-ceausescu-este-in.html

Octavian Paler - ultimul editorial

Au trecut cateva zile de cand a murit un om de exceptie, Octavia Paler - poate unul dintre ultimii mari oameni pe care i-a dat Romania. La 80 de ani, s-a stins brusc, in urma unui atac de cord, lasand un gol imens in inimile tuturor celor care l-au cunoscut, ascultat sau citit macar o data.
Cel mai trist este ca a murit cu o mare sila de istoria actuala, cu o mare durere pentru circul si bataia de joc servite zilnic de politicienii actuali - din generatia "Ciocu' mic, ca acu' noi suntem la putere!", cum isi mustruluia o tanti deputat de la PD adversarii politicii. A murit cu o mare teama: ne asteapta surprize urate!?! Urmatorul link este catre ultimul sau editorial, publicat in Cotidianul, editorial care se incheie asa "Traian Basescu ameninta sa devina un pericol mult mai mare decit a fost pina acum".

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=10605&art=28338&cHash=db65db2ef9

Oare toti cei care-i canta in struna acestui badaran suspendat din fruntea tarii nu intrevad pericolul pe care acest personaj il reprezinta pentru noi toti? Cum o fi reusit sa orbeasca atatia oameni ce pretind a nu se lasa manipulati?!
Daca pe 19 mai alegem din nou prostia si minciuna, cred ca ne meritam soarta de iobagi ai Europei!

11 May 2007

DA! pe 19 mai

Pentru ca am deschis ochii!
Pentru ca m-am saturat de circ, minciuni si manipulare!
Pentru ca m-am saturat de demagogie si populism!
Pentru ca m-am saturat de scandaluri si crize!
Pentru ca vreau sa fim o tara civilizata!
Pentru ca vreau sa fim o natiune respectata, nu aratata cu degetul!
Pentru ca nu mai vreau sa fim facuti de ras!
Pentru ca vreau oameni responsabili!
Pentru ca m-am saturat de lupta intre orgolii!
Pentru ca nu mai vreau lupte publice intre oligarhi!
Pentru ca m-am saturat de glume si hahaieli nesarate!
Pentru ca vreau sa fim romani, nu grupuri de interese!
Pentru ca vreau ca tinerii din tara asta sa aiba sansa sa-si faca un viitor acasa, nu sa mai emigreze!
Pentru ca vreau sa am un cuvant de spus!
Pentru ca vreau sa lupt, pentru copii mei!
Pentru ca nu ma mai las manipulata!
Pentru ca speranta moare ultima!

and comment...

Campania lui TB pentru referendum e inca mai agresiva decat cea din 2004 pentru alegerile prezidentiale. E atat de disperat sa nu piarda, incat a aruncat totul in joc. In plus, cei care ii fac campania sunt extrem de buni. Sunt rapizi, flexibili, ii confera agresivitate, emotie, seriozitate, prin imagini si cuvinte, dupa cum o cere situatia. Felicitari acestora. Dar...

Eu una refuz sa ma mai las manipulata. M-am pacalit in 2004 crezand in ceva ce, de fapt, imi cam dadeam seama ca e imposibil, dar speram sa nu fie chiar asa. Acum judec mult mai obiectiv realitatea cotidiana si, implicit, pe cea politica. Am incercat sa fac un bilant a ceea ce s-a intamplat dupa 2004 si a fost bun pentru mine sau pentru Romania. Iata ce a iesit:


  • nemultumirea oamenilor a crescut, iar dezamagirea lor si mai mult;

  • imaginea Romaniei pe plan extern este la pamant;

  • interesul personal (si de grup) primeaza in fata celui national;

  • de conducerea tarii nu prea mai are cine sa se ocupe, toti fiind preocupati sa se certe si sa se arate cu degetul ca unii au furat mai mult decat ceilalti;

  • a fost un moment in care Romania nu a avut pe nimeni sa o apere: nu exista Ministru al Apararii, nici Ministru de Externe, nu aveam director nici la SIE, nici la SRI (oare ce s-a intamplat?! Aaa! au venit trupe americane, da da, ce bine!! Se bucure tare mult cei de la ... Al Jazeera);

  • nu se mai fac emisiuni despre problemele reale ale oamenilor (daca nu vorbim despre ele, nu exista, nu-i asa?!!), ci doar emisiuni cu scandaluri si bombe politice - asa ca omanenii cand aud de politica li se face parul maciuca si dau cu tamaie. Prezenta la vot va fi pe masura...;

  • oficialii europeni (si nu numai) sunt socati de ceea ce descopera despre Romania - tara care inca mai are multe de aratat pentru a uimi lumea;

  • dupa 17 ani, Romania arata inca aproape la fel ca dupa razboi, doar cu muuuuult mai multe masini pe strada (dupa razboi, Iranul a aratat cam cum arata Romania acum, dar doar pentru un an);

  • pierdem bani de la UE atat de multi incat nu le mai putem tine socoteala pentru ca cei ce trebuie sa coordoneze fondurile nu se mai inteleg cum sa le fure/imparta;

  • in spitale, fiecare pacient esta tratat de o echipa de medici specialisti, care folosesc aparatura de ultima generatie (in filme, bineinteles, ca din spitalele noastre pleci acasa cu raie, infectii urinare, ciuperci si alte bunatati);

As mai continua lista, dar deja mi s-a facut scarba numai cu ce am gasit pana acum. Din pacate, nu mi-a venit in minte nimic pozitiv. Din pacate, nu mai pot sa privesc lumea in mod optimist sau pozitiv.


Realitatea a devenit o arena de circ, in care evolueaza un intreg popor. Spectacolul e urmarit de intreaga lume, cu ceva mai mare interes de catre europeni. Si ce vad acestia: gafa dupa gafa, esec dupa esec, penibil dupa penibil. Nu-i mai amuza circul, cum se intampla la inceput. Dar circarii se straduiesc din rasputeri - si esueaza si mai lamentabil. Circul a devenit grotesc, macabru, iar cei ce sufera cu inima sunt avertizati sa nu ia parte. Si culmea ironiei este ca inca mai sunt voci in popor care spun cu satisfactie: mergem sa-l votam pe TB, sa continue circul.

Cred ca oricine era mai bun ca presedinte decat TB: si Nastase, si Stolojan si oricine altcineva din peisajul politic actual. Si in momentul de fata tot oricine e mai bun decat TB. Din pacate, non-valoarea este mai apropaiata de pretentiile unui popor deculturalizat si snob. Oamenii care au ceva in cap nu au ce sa caute in fata. Ne indreptam cu capul inainte spre un nou conducator "de aur". Ne-a condus un cizmar (45 de ani, nu gluma), acum ne conduce un marinar, poate va urma un cioban... nu se stie niciodata.

presedintele ideal in momentul de fata:

PS: "Opinia publica prefera sa-si intoarca fata de la adevar, chiar daca e convinsa de adevarul acelui adevar, si sa aleaga o minciuna, daca minciuna o seduce" - Gustav le Bon, "Psihologia multimilor".

no comment...