23 May 2007

Un al doilea reactor nuclear a explodat la o atomocentrala in Cecenia!!!

Am primit astazi acest mail de la o prietena care m-a speriat ingrozitor, mai ales pentru Ana mea de acasa. Se pare ca provine din sursa foarte sigura, de la un mare reasigurator international. Va rog transmiteti-o la cat mai multa lume:

" Fii atenta: NU ESTE GLUMA: un al doilea reactor nuclear a explodat la o
atomocentrala in Cecenia dupa ce primul a explodat saptamana trecuta (dupa ce pe 2 mai fusese oprit de urgenta pentru ca aparusera niste probleme).
Stirea este tinuta sub tacere de autoritati, dupa bunul obicei (vezi
Cernobal care s-a anuntat dupa 2 saptamani). Date fiind directia vantului
trebuie sa se evite cat mai mult deplasarea in aer liber, sa se evite in
TOTALITATE ploaia, a nu se consuma verdeturi sau apa de la chiuveta. Da mai
departe la cunostiinte, mai ales cei cu COPII MICI sau FEMEI INSARCINATE.
Noi am fost anuntati in cadrul companiei dintr-o sursa considerata
99.99999% sigura. Repet, nu este o gluma! "

Daca este adevarat, se reedinteaza Cernobilul. Eu stiu un copil care a murit la 5 ani de cancer din cauza acelei nenorociri. Vai de bietii nostri copilasi, ce poluare si radiatii trebuie sa indure!

Later edit: Aici, pe pagina Energy Daily, am gasit un articol in limba engleza publicat pe 21 mai despre aceleasi zvonuri care au circulat in Ucraina/Rusia despre explozii nucleara intr-o zona din sud. Autoritatile lor au infirmat ca ar fi adevarate, dar populatia din zonele respective este la fel de alarmata, incercand sa afle de ce se aud explozii inca de sambata dinspre uzinele de energie nucleara . Este vorba de Zaporozhye NPP din Ucraina, despre care autoritatile au afirmat ca unul din reactoare ar fi fost programat sa fie inchis pe 18 mai, iar dupa aceasta data ar fi aparut "zvonurile". Informatia are ca sursa initiala RIA Novosti .
Pentru cine nu poate accesa paginile respective, iata articolul original, in limba engleza, publicat de RIA Novosti:
"KRASNODAR (southern Russia), May 20 (RIA Novosti) - Russia's emergencies ministry on Sunday rejected the rumors of blasts at nuclear power plants in the south of the country.
The ministry's department for the Krasnodar Territory has been receiving a growing number of phone calls from local residents about the alleged blasts since Saturday, the spokeswoman for the regional branch said.
"Residents are making phone calls to ask about explosions at the nuclear power plants in Volgodonsk, Belorechensk, Slavyansk-on-Kuban and other cities of the southern federal district. The information about the blasts is false," Tatyana Kobzarenko said.
According to Kobzarenko, the rumors about the blasts appeared after scheduled exercises held by the emergency ministry at the Zaporozhye nuclear power plant in Ukraine May 18.
"On May 18, a planned reactor shutdown took place at the Zaporozhye NPP. After that, rumors started to spread about blasts at Russian nuclear power plants," Kobzarenko said. "

Much later edit: Vezi si aici sau aici o informatie interesanta, via France Presse, sau aici. Pentru cine nu poate accesa pagina: "Malfunction_shuts_down_Russian_nuclear_plant 05.05.2007
MOSCOW: A reactor at a nuclear power plant 81 kilometres (50 miles) from Saint Petersburg in northwest Russia closed down automatically Monday following a malfunction, the authorities there said.They said that the shutdown at the Leningradskaya plant west of the city did not lead to any rise in radioactivity levels in the region.
"The power of the number 2 reactor was cut to zero and it was disconnected from the network at 12:47 pm (0847 GMT) by the automatic shutdown system," the plant said in a statement on its website.
"The reason for the malfunction is currently being looked at and when it is eliminated the reactor will be reconnected to the network in respect of regulations and its normal power reestablished," it added.
"Radioactivity in the area around the Leningradskaya nuclear reactor and in the neighbourhood of the town of Sosnovy Bor is not different from normal levels."
Reactors 1, 3 and 4 are operating and their combined output is 2,200 megawatts, the statement said."

6 comments:

Anonymous said...

draga raluca... serios... cati ani ai si cu ce te ocupi? din cate inteleg eu, nu esti in clasa X si nu mori dupa vali bate-vantu-inspre-cecenia.

revenind, daca doresti, poti trimite si tu mailuri de pe ce adresa doresti. si daca vrei sa faci si chestii faine, nu iei un story ca acesta, gasesti ceva mai credibil, un anunt oficial, un bilant financiar...

una din cele mai faine chestii din ultimele luni din presa romaneasca (de ras adica, si mult), a fost o greseala sa ii zicem a NewsIn care a primit un mail cica de la BRD (arata identic cu un mail venit de la ei, si formularea,tot) care anunta un atac informatic.

dupa 10 minute au dat o erata... nu te mai speria aiurea.... take care

Raluca said...

Daca nu este adevarat, ma bucur. De speriat nu am cum sa nu ma sperii cand primesc un astfel de mail, pentru ca nu am cum sa verific o astfel de informatie.
Am insa o urma de indoiala, totusi, pentru ca am vazut in presa ca ieri seara Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare a dat un comunicat prin care asigura ca "in ultimele 24 de ore nu a avut loc niciun incident de acest gen, care sa afecteze Romania". Dar inainte de ultimele 24 de ore?

Unknown said...

@Raluca, te asigur ca in Cecenia nu exista nici un reactor nuclear. pe cale de consecinta, n-are ce sa explodeze:)

Raluca said...
This comment has been removed by the author.
Raluca said...

Multumesc Victor pentru gandul bun. Intre timp am aflat ca nu exista in Cecenia asa ceva (de fapt e logic ca nu pot fi acolo reactoare nucleare:)). Dar am dat informatia exact asa cum am primit-o.
Cautand sa vad daca a aparut ceva in presa internationala, am gasit insa materialul din RIA Novosti, unde se spunea despre exploziile auzite de localnici la un reactor nuclear din sudul Rusiei - infirmate la randul lor de autoritatile rusesti. Acum, problema este alta: daca nici in Rusia nu exista manipulare... (stii tu - teoria conspiratiei care prinde atat de bine la romani).
Oricum, daca e un foc de paie, nu pot decat sa ma bucur.

Anonymous said...

Pai daca se iradiaza copiii nostri, ce sa mai indure? Nimic, ca nu mai apuca. Si noi pe linga ei, nu?

Cum puteti voi crede toate hoax-urile raspindite prin email de unii care chiar nu au ce face?!?